Pengikut

Ahad, April 11

Ketenangan Yg Tenang.....

agak2 le...siapa pada akhir zaman ni yg mampu tidur senyenyak dan setenang ini??? ntah le. ummi pun takleh jawab sbb rasanye susah kot nak dpt tidur mcm ni. mana nak pikir belajar n exam(bagi student la), mana nak pikir bopren atau gepren, mana nak pikir duit kete, umah, belanja n mcm2 lagi la...kalau nak dipikir sume, rasanye takde org tidur lagi pas ni...
tapi bagi kebanyakan peserta yg dah pegi SKPD mesti tau mcmana nak dapat tidur nyenyak gini. bila kita tau potensi diri kita dan gunakan dengan ILMU, MENTOR dan SISTEM yg betul...banyak perkara dapt kita selesaikan dengan mudah.
ummi tau ramai kat luar sana tgh tercari2 apa yg akan dilakukan setelah abis belajar. cuba selami pepatah tapi tak patah ni..."how u do something is how u do everything" nak lakukan suatu perkara sebagaimana nak lakukan sume perkara.
pening la plak...apa ummi merepek ni. ye la maksudnye....apa maksudnye.? ntah ummi kena tanye abi dulu...walau ape pun sume org mesti nak wat sesuatu lepas abis belajar kan??? takan nak duk bawah ketiak mak je...paling2 pun mesti nak keje makan gaji ke, wat bisnes sendiri ke....ada satu kisah tentang seorg yg tak bernama ni...ada ke bila dah balik dari SKPD terus ilang semangat....ummi tak paham pasal apa bole jadi gitu...org lain berkobar2 dia leh blur2 je tapi ummi dah explen kat dia yg banyak lagi potensi diri dia yg tak lagi diteroka...sekarang dah banyak kemajuan dia nih...ummi doakan moga exam kali ni dia leh dpt score setelah gunakan teknik alpha dengan betul...apa tu teknik alpha....tungguuu.......

2 ulasan:

  1. tenang...
    Resepi kejayaan
    :)

    BalasPadam
  2. smenjak naek form 4 lg da xpenah rase tido ng tenang xcept tym cuti sem yg xd asgmnt or xtvt

    BalasPadam